Rising 21 metres aboveground, the construction is an engineering feat. It is the first time a Station is built above an operational train line. Stainless steel columns reach up to the Station’s distinctive curved roof, offering an airy, spacious feel. Efficient design and practical construction methods were used to overcome the challenges of working within busy multi-lane carriageways and over an operational train route. Land take was minimized and utility diversions were avoided. The result is a train Station that is a transport facility and an urban landmark

AT A GLANCE

Gross Floor Area

6,208.30m²

Location

Singapore

Completion

2003

Owner(s)

Land Transportation Authority

Awards

2003
BCA Best Buildable Design Award

2002
Structural Steel Excellence Awards – Certificate of Commendation

GALLERY

RELATED PROJECTS

ION Orchard & The Orchard Residences

Buckley Classique

Uptown @ Farrer

Nanyang Academy of Fine Arts

19 Nassim

Forest Woods

Amber Park

The St. Regis Singapore & St. Regis Residences